top of page

Over : Muziekschool Leersum

MUZIEKSCHOOLLEERSUM logo transparant.png
2007-MSJamsessie-077.jpg
2007-MSJamsessie-028.jpg
2007-MSNoah-054.jpg
2007-MS0716-014.jpg

Muziekschool  Leersum met haar enthousiaste medewerkers heeft als doelstelling het verzorgen van gevarieerd muziekonderwijs in Leersum op een hoog niveau. Door de diverse opleidingen die wij als docenten hebben genoten, kunnen we onze kennis bundelen en delen met elkaar en hierdoor ook onze leerlingen. Daarom wordt er veel met elkaar overlegd en diverse theorieën gedeeld en uitgeprobeerd. Wij staan als muziek-team altijd in contact met elkaar en zorgen hierdoor voor een fijne samenwerking. Zo kunnen we met iedere hulpvraag aan de slag en begeleiden we niet alleen studenten die auditie willen doen voor de school-musical maar kunnen ook helpen met het voorbereiden voor een toelatingsexamen van het conservatorium!

 

We willen de leerlingen vooral laten zien en ervaren dat muziek maken erg leuk is en nog veel leuker wordt wanneer je dit samen met anderen doet.

Al onze docenten zijn ook uitvoerend muzikant en hebben, naast een vakopleiding ook podiumervaring en sommige hebben al hun eigen album uitgebracht!

Eigenaar en zangcoach : Jeanine Roos

De muzikaliteit is Jeanine met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan bestaat haar leven uit muziekmaken en vooral zingen. Alles begint voor haar ( zoals bij vele vocalisten ) in het kerkkoor. Op haar 16e wordt ze al leadzangeres in haar eerste coverband en er volgen daarna nog vele andere bands. Ook ligt de muzikale ontwikkeling niet stil en Jeanine volgt de opleiding Muziek als vak. Ook volgt zij daarna regelmatig en nog steeds nog Masterclasses over stemontwikkeling tot zangtechniek (CVT) en didactiek. 
April 2017 nam zij de stap om de Muziekschool Leersum op te richten, omdat muziek maken vooral leuk moet zijn en dit ook over te brengen aan de leerlingen. Zo heeft zij een team samengesteld die ook met deze overtuiging de leerlingen weet te motiveren en vooral coachen!
Docent zang : Charlotte Steenbrink
Charlotte Steenbrink is geboren en getogen in Nijmegen. Met twee zeer muzikale ouders zat muzikaliteit in haar genen. Na pianoles te hebben gevolgd tot haar negende, is ze begonnen met zingen en nooit meer opgehouden. Haar eerste optreden was in groep 7. 
Charlotte heeft gezongen in verschillende bandjes, tot zij op haar 16e musical ontdekte. Zij heeft hoofdrollen gespeeld in verscheidene (amateur- en semiprofessionele) producties, waaronder Aïda (Amneris), Dancer in the Dark (Selma) en Lady Marmalade (Satine). Door haar musical-ervaring heeft ze ook ervaring met spel, inleving en beweging. In oktober 2021 is Charlotte gastart in het tweede jaar van de professionele deeltijd musicalopleiding de MusicAllFactory in Tilburg, waar zij onder andere verder gedoceerd wordt op het gebied van zang. Verder volgt zij zelfstudie op het gebied van het Universal Voice System (UVS), dat zij veel toepast in haar lessen. Ook past zij invloeden toe uit de Complete Vocal Technique (CVT) en Estill Voice Training (EVT), waarin zij veel lessen heeft gevolgd.

Docent Piano, singer/songwriting: Rayn Bechou

Op het gebied van muziek heeft Rayn absoluut de ervaring in huis als het gaat om singer songwringing op de piano. Reeds zijn eigen albums uitgegeven en iedere zomer een tour in Japan geeft dat Rayn perfect kan uitleggen waar creativiteit en vandaan komt en hoe je dit kan combineren met je techniek. 
Een liedje schrijven moet je gewoon doen! Rayn kan je uitleggen hoe een nummer wordt opgebouwd in coupletten en refreinen en kan voor jou ook de juiste akoorden erbij zoeken.
Voor de kleinere muzikanten creëert hij een les vol plezier en leerzame methodieken !
 
Voor een proefles of meer informatie:
pianospelen@muziekschoolleersum.nl 

Docent gitaar: Johan Huiberts

Al 25 jaar muzikant en afgestudeerd aan het conservatorium in Rotterdam en nog steeds met veel plezier te vinden op het podium in een van de vele bands waar Johan in speelt. Johan beheerst zowel gitaar als basgitaar én piano daarom beschikt hij over de nodige techniek en weet jong als ouder te motiveren en het beste uit zichzelf te halen.
 
Niet alleen gitaar, maar ook Keybord- en pianolessen worden gegeven door Johan. Voor een proefles of meer info: gitaarspelen@muziekschoolleersum.nl 
Docent Drums : Daan van de Ven
Daan van de Ven (27) is geboren in Venlo en drumt al zijn hele leven. Waar hij ooit op zijn kamer begon, is hij in 2020 afgestudeerd van de Herman Brood Academie in Utrecht.
 
Daan beheerst veel verschillende stijlen en is dan ook actief is meerdere bands. Momenteel is hij drummer bij The Doors in Concert, DRUM&BEEKER, Cavolo Nero en Stompin’ Grounds. Hiermee heeft hij veel ervaring met het spelen in een band, opnemen in een studio en het touren in het buitenland. Zo is hij al naar België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en China geweest. 
Gelukkig geeft hij gewoon zijn drumles vanuit de Muziekschool Leersum en kan je bellen of mailen voor een proefles.
DSC08782.JPG
20220418_205205.jpg
2007-MSJamsessie-080.jpg
2007-MSJamsessie-081.jpg
51036310522_6b6afe5be3_o.jpg
bottom of page